رادیولوژی در منزل - درمان در منزل شبانه روزی
رادیولوژی شاخه ای از علم پزشکی می باشد، که در آن تصاویر اندام های بدن جهت تشخیص بیماری تفسیر می شود. رادیولوژی تشخیصی و رادیولوژی مداخله ای دو حوزه ی اصلی رادیولوژی می باشد، که در هر دوی آن ها از انرژی تابشی جهت تشخیص و درمان بیماری ها استفاده می شود. این نوع تصویربرداری به طور مستقیم از اشعه یونیزاسیون استفاده می شود. هدف از انجام رادیولوژی تشخیص مشکلات داخلی بدن، جلوگیری از صدمه و درد است، تا قبل از این که درد و مشکلات بیشتر شوند، پزشک معالج بتواند این مشکلات را تشخیص دهد، و به درمان سریع تر بیماری ها بپردازد. معمولاً از تجهیزات و طیف وسیعی از تکنیک ها برای گرفتن تصاویر از داخل بدن استفاده می کنند، همچنین به پزشکی که تصویربرداری را انجام می دهد، رادیولوژیست می گویند.
رادیولوژیست ها برای کمک به تشخیص و معالجه شرایط مختلف یا آسیب دیدگی ها را در تصاویری مانند تصاویر گرفته شده، با اشعه ایکس تجزیه و تحلیل می کنند. رادیولوژی تقریباً برای هر بخش مراقبت های بهداشتی اعم از جراحی، اطفال، زنان و زایمان، مراقبت از سرطان، پاسخ به تروما، داروهای اورژانسی، بیماری های عفونی و... مهم و ضروری می باشد.
ارتباط با ما:02634471270
کاربرد عکس رادیولوژی
مهم ترین کاربرد عکس رادیولوژی کمک به پزشک و بیمار برای پیدا کردن مشکل با کم ترین روش های تهاجمی و بدون درد می باشد. اگر قرار بود، پزشکان بدون رادیولوژی در منزل ناچار بودند، هر بار برای بررسی یک عضو مشکوک به شکستگی و یا پیدا کردن علت یک درد داخلی، پوست شما را شکافته و اقدام به جراحی کنند، قطعاً سخت و دشوار خواهد بود. پزشک می تواند هنگام ویزیت پزشک در منزل با تفسیر عکس می تواند مشکلات پزشکی را شناسایی یا رد کرده و روند درمان را مشخص کند. پزشکانی که در خواندن عکس های رادیولوژی تخصص دارند، رادیولوژیست تشخیصی نامیده می شوند.
رادیولوژی را با توجه به نوع آن و سازوکار عملیات عکس برداری به دسته های مختلفی تقسیم می کنند:
-
رادیوگرافی
از اشعه X برای مشاهده استخوان ها، قفسه سینه یا شکم استفاده می شود، که به آن پرتونگاری هم می گویند.
-
CT (توموگرافی کامپیوتری)
در توموگرافی کامپیوتری با استفاده از دستگاه های خاص، تصویربرداری از زوایا و ابعاد مختلف ناحیه خاصی از بدن مانند دهان انجام می شود. این تصاویر بعد از پردازش های خاص کامپیوتری به عکس تبدیل می شوند.
-
MRI
از امواج رادیویی و میدان مغناطیسی برای عکس برداری استفاده می شود.
-
ماموگرام
از اشعه X اغلب برای عکس برداری از بافت های سینه (پستان) استفاده می شود.
-
سونوگرافی
در سونوگرافی با استفاده از امواج صوتی تصاویر متحرک ایجاد می کنند، و از طریق مشاهده آن ها روی صفحه نمایش وضعیت بیمار را تشخیص می دهند. از سونوگرافی اغلب برای اکوکاردیوگرام (اکوی قلب) و معاینه رحم در دوران بارداری استفاده می شود.
-
فلوروسکوپی
در فلوروسکوپی برای ایجاد تصاویر متحرک و آنی از درون بدن از اشعه X استفاده می شود. معاینه دستگاه گوارش یکی از مهم ترین کاربردهای فلوروسکوپی می باشد.
-
پزشکی هسته ای
از مواد رادیواکتیو به طور محدود و کنترل شده برای ایجاد روشنایی و متعاقباً مشاهده ی فرایندهای درونی بدن استفاده می شود.
دستگاه های رادیولوژی در منزل
دستگاه های رادیولوژی در منزل مرکز پزشکی سلامت نوین با توجه به نوع آن ها از اشعه ایکس، امواج اولتراسوند و امواج مغناطیسی برای تهیه تصویر استفاده می کنند. مدل های مختلف دستگاه های رادیولوژی، سونوگرافی، ام آر آی و سیتی اسکن وجود دارد، که با توجه به نظر پزشک و نوع بیماری مورد استفاده قرار می گیرد. خوشبختانه به خاطر پیشرفته تر شدن تجهیزات پیچیده امکان انجام سونوگرافی و رادیولوژی در منزل فراهم شده است. تیم پزشکی شامل پزشک رادیولوژیست و تکنسین های همراه آن دستگاهای لازم را به منزل بیمار آورده، و بدون نگرانی از شرایط پر اضطراب آزمایشگاه ها تخصصی ترین آزمایش ها را در منزل بیمار انجام می دهند.
پزشک معمولاً زمانی درخواست عکس برداری ناحیه ای از بدن را می دهد، که بیمار در آن قسمت احساس درد کند، و این درد به مرور زمان تغییر نکرده، یا بدتر شود. یکی از مهمترین فواید ارائه خدمات رادیولوژی در منزل و سونوگرافی در منزل همین موضوع می باشد.
منتقل کردن بیمار به آزمایشگاه یا بیمارستان های مختلف زمانی که به خاطر داشتن درد اذیت می شود، بسیار طاقت فرسا است. به این شرایط، معطلی ها و دقایق طولانی سالن انتظار برای رسیدن نوبت را هم اضافه کنید. سونوگرافی و رادیولوژی در منزل کرج برای چنین بیمارانی یک اقدام ضروری است، که به شما امکان می دهد، از تمامی تخصص پزشک و دستگاه های های رادیولوژی در منزل خود استفاده کنید.
برای تشخیص چه بیماری هایی از خدمات رادیولوژی در منزل می توان استفاده کرد؟
رادیولوژی روش مناسبی برای عکسبرداری از بافت های سخت بدن مانند استخوان ها می باشد، ولی ممکن است، پزشک برای موارد دیگری مانند تهیه عکس از ریه، بررسی های ساده معده، مری، سنگ های کلیه، لغزش مهره های کمر یا ستون فقرات، تصاویر با کنتراست بالا، تغییر شکل ستون فقرات هم خدمات رادیولوژی در منزل را تجویز کند.
چه افرادی می توانند از خدمات سونوگرافی در منزل استفاده کنند؟
-
افراد سالمند
سالمندان به خاطر کهولت سنی که دارند، بیرون رفتن از منزل برای آن ها سخت می باشد، و به همین خاطر بیشتر آزمایش ها، سونوگرافی و رادیولوژی ها را به تعویق می اندازند.
-
بیمارانی حرکتی
آن دسته از بیمارانی که مشکلات حرکتی دارند، و رفت و آمد برای آن ها سخت است. به همین خاطر بهتر است، این بیماران از خدمات رادیولوژی ها در منزل استفاده کنند.
-
بیماران سکته مغزی
معمولا افرادی که دچار سکته مغزی می شوند، نمی توانند به راحتی رفت و آمد کنند. به همین خاطر بهتر است، این بیماران برای انجام آزمایش ها و رادیولوژی ها از خدمات داخل منزل استفاده کنند.
-
بیماران نخاعی
بیمارانی که دچار آسیب هایی در نخاع هستند، نیز مانند بیماران دیگر در رفت و آمد مشکل دارند، و برای روند درمان خود باید رادیولوژی انجام دهند.
-
بیماران شکستگی
بیمارانی که در بعضی از قسمت های بدن مانند پا و لگن دچار شکستگی هستند، رفت و آمد برای آن ها سخت است، ولی افرادی که دچار شکستگی در دست دارند، می توانند به رادیولوژی های بیرون از منزل مراجعه کنند، البته برخی از شکستگی ها نیز به اندازه ای حاد هستند، که بهترین گزینه برای آن ها رادیولوژی در منزل است.
-
بیمارانی آسمی
در شهرهای بزرگ مثل کرج که آلودگی بیش از اندازه برای بیماران آسمی خطرناک می باشد، و بهتر است، کمتر به بیرون از منزل بروند.
-
بیماران بستری در منزل
بسیاری از بیماران هستند، که به خاطر وزن و شرایط چشمی که دارند، باید در منزل بستری باشند.
عکس رادیولوژی ریه و سینه
هنگامی که پزشک مشکوک به درگیری شش ها در بیمار است، درخواست عکس رادیولوژی ریه می کند. در این حالت دوز بسیار کمی از اشعه یونیزان توسط دستگاه تولید و تصاویری از داخل قفسه سینه به پزشک ارائه می شود. هدف از عکسبرداری توسط رادیولوژی در خانه می تواند ارزیابی ریه ها، قلب و دیواره قفسه سینه باشد، و برای کمک به تشخیص علت تنگی نفس، سرفه مداوم، درد قفسه سینه یا میزان آسیب در اثر ضربه استفاده می شود. همچنین ممکن است، رادیولوژی در خانه برای کمک به نظارت بر درمان انواع بیماری های ریوی مانند پنومونی، آمفیزم، سرطان و بیماری شایع این روزها یعنی کرونا استفاده شود.
رادیوگرافی قفسه سینه ساده و آسان می باشد، و به آمادگی کمی نیاز دارد. هنگام انجام رادیولوژی در خانه در صورت احتمال بارداری شرایط خود را به پزشک و تکنسین اطلاع دهید. حتما در حین انجام رادیولوژی در خانه زیورآلات را درآورده، و لباس های خانگی گشاد و راحت خود را بپوشید.
مزایای استفاده از رادیولوژی در منزل
-
صرفه جویی در زمان
با انجام رادیولوژی در منزل می توانید به جای صرف زمان زیاد برای رفت وآمد و انتظار در کلینیک یا بیمارستان بدون این که از خانه ی خود خارج شوید، کارتان را ظرف چند دقیقه انجام دهید.
-
گزارش گیری آنی
به واسطه رادیولوژی در منزل می توانید فوراً بعد از انجام عملیات عکس برداری به گزارش کار دسترسی داشته باشید.
-
حفاظت از گروه های آسیب پذیر
جا به جا کردن افراد سالمند، معلولین و یا افرادی که به هر شکل از مشکلات حرکتی رنج می برند، فرایندی طاقت فرسا و البته بعضاً پرخطر می باشد. رادیولوژی در منزل در واقع اقدامی برای تسهیل این فرایند و حفاظت بیشتر از این عزیزان است.
-
افزایش ضریب ایمنی
با استفاده از خدمات رادیولوژی در منزل دیگر احتیاجی به مراجعه به کلینیک ها و بیمارستان ها مخصوصاً مکان های پرخطر شیوع انواع بیماری ها مخصوصاً ویروس کرونا ندارید، و می توانید هم زمان با افزایش حداکثری ضریب ایمنی برای خود و عزیزانتان، از بهترین خدمات پزشکی استفاده کنید.
نکات مهم در مورد رادیولوژی در منزل
با توجه به این که این دستگاه ها دارای اشعه های مضر می باشد، و نباید بی دلیل از این دستگاه ها استفاده کرد. به خصوص افرادی که قصد دارند، از این دستگاه ها در منزل خود استفاده کنند. در صورت لزوم اگر بیمار اورژانسی باشد، و قادر به رفتن به بخش های مختلف مانند کلینیک ها و بیمارستان هایی که دستگاه رادیولوژی دارند، نمی باشد، می توانند از این دستگاه استفاده کنند، البته باز هم باید همه ی موارد لازم و ضروری را رعایت کنند.
بیشتر افراد زمانی که می خواهند رادیولوژی را در منزل انجام دهند، انتظار دارند، در همان زمان سفارش دستگاه به منزل آن ها برده شود، این در حالی است، که هر دستگاه باید در زمان خودش به محل منتقل شود. بعضی اوقات افراد اصرار دارند، که از شب قبل دستگاه ها در محل باشد، قطعاً این انتظار بی جایی است، چون در زمانی که از دستگاه استفاده نمی کنند، احتمال خرابی و یا به هم ریخته شدن تنظیمات دستگاه وجود دارد. یا حتی در حالت خوشبینانه ممکن است، که بیمار در روز آینده روند بهبودی داشته باشد، و نیازی به انجام رادیولوژی وجود نداشته باشد.
برای دستگاه های پرتابل باید حداقل فاصله یک متری رعایت شود، این فاصله در دستگاه های ثابت دو متر می باشد. به همین خاطر پرسنل و تکنسین های رادیولوژی موظف اند، که همه ی تجهیزات و وسایل مورد نیاز مانند پاراوان سربی به بیمار و هر فرد دیگری که در محیط حضور دارد، بدهند. هر فردی با هر نسبتی که با بیمار دارد، باید از محیط دور شود. بسیاری از همراهان بیمار به خاطر کهولت و یا آسیب دیدگی شدید بیمار می خواهند در زمان انجام رادیولوژی در محیط باشند.
زمان ورود و خروج در رادیولوژی منزل بسیار مهم است، و تاثیر زیادی در برآورد قیمت دارد، همچنین انجام ساعت دقیق رادیولوژی در برخی از بیماران با توجه به تشخیص پزشک اهمیت دارد، همچنین تکنسین باید به زمان رادیولوژی دقت کند، و مدت زمان و شروع آن را به صورت دقیق در گزارش نهایی یادداشت کند. رعایت فاصله بهترین روشی است، که با استفاده از آن می توان از بیمار و افرادی دیگر که در محل حضور دارند، محافظت کرد. گاهی بیمار تا حدی ناتوان است، که نمی تواند به تنهایی در مقابل دستگاه قرار بگیرد، به همین خاطر باید همراهی داشته باشد. برای این افراد تا حد امکان باید قبل از انجام رادیولوژی سعی شود، که بیمار را ابتدا کنترل کنند، و بعد از آن رادیولوژی را انجام دهند، و تا حد امکان در زمان رادیولوژی به غیر از بیمار فردی دیگر در محل حضور نداشته باشد.
حال اگر بیمار توانایی نداشته باشد، همراه با تمامی تجهیزات امنیتی مانند روپوش های سربی، دستکش سربی و شیلد های مخصوص استفاده کند.
رادیولوژی در منزل چگونه انجام می شود؟
با توجه به این که با انجام رادیولوژی در منزل دیگر نیازی نیست، بیمار به بیمارستان ها و یا کلینیک های عکس برداری مراجعه کند، و کل فرآیند رادیولوژی توسط متخصصین، در منزل بیمار انجام می شود. با توجه به این که پیشرفت های بسیار خوبی در زمینه پزشکی باعث ارتقای شگفت انگیز قابلیت ها و امکانات تجهیزات عکس برداری شده است. در حال حاضر تجیهزات رادیولوژی پرتابل (قابل حمل) می باشند. تجهیزاتی که به واسطه سبکی و ابعاد به مراتب کوچک تر در مقایسه با گذشته امکان ارائه ی حساس ترین خدمات پزشکی را به صورت سیار مقدور ساخته است.
در فرآیند رادیولوژی در منزل، کارشناس رادیولوژِی به خانه شما مراجعه کرده، تجهیزات عکس برداری را آماده می کند، عملیات رادیوگرافی را طبق دستورات پزشکی، انجام داده، و بعد از اتمام کار در کمتر از 12 ساعت تصاویر را چاپ شده، به شما تحویل می دهند.
هزینه رادیولوژی در منزل کرج
هزینه رادیولوژی در منزل به تعداد گرافی های گرفته شده، و یا تعداد عضو نیاز به تصویربرداری تعیین می شود. کمترین هزینه ی تصویربرداری برای ریه و شکم می باشد، و دیگر عضوهای بدن به خاطر علت گرافی بیشتر هزینه بالاتری دارد.