نوار قلب در منزل کرج
نوار قلب چیست؟
نوار قلبی (الکتروکاردیوگرام) یک آزمایش ساده و بدون درد برای ثبت فعالیت های الکتریکی هر ضربان قلب می باشد. این آزمایش توسط الکترودهای مخصوصی که یک سر آن ها به بدن بیمار و یک سر آن ها از طریق سیم های متصل به دستگاه وصل می شود، انجام می گیرد. با اتصال چند الکترود بر روی سینه، بازو و مچ پای بیمار فعالیت الکتریکی قلب روی کاغذهای مخصوص ثبت می شود، و پزشک معالج می تواند با بررسی این امواج بیماری های قلبی را تشخیص دهد.
در صورتی که سابقه ی بیماری قلبی دارید، و در قفسه ی سینه ی خود احساس درد می کنید، حتماً به پزشک مراجعه کنید. اگر قادر به بیرون آمدن از منزل نیستید، می توانید از خدمات ویزیت پزشک در منزل استفاده کنید، تا مشکل شما بدتر نشود، و در صورت لزوم پزشک متخصص برای شما نوار قلب در منزل را تجویز می کند.
ارتباط با ما:02634471270
نحوه انجام تست نوار قلب در منزل
گرفتن نوار قلب برای انجام تست های اولیه برای بررسی نحوه ی عملکرد قلب در دردهای قلبی و سکته ی قلبی صورت می گیرد. نحوه ی انجام تست نوار قلب در منزل این گونه است، که دستگاه الکتروکاردیوگراف به منزل بیمار برده می شود، و امواج الکتریکی را که توسط قلب منتشر می شود، را روی صفحه ی شطرنجی ترسیم کرده، و به نمایش می گذارد. جهت دریافت سیگنال های قلب در این دستگاه نیز پس از متصل شدن الکترودهای فلزی به قفسه ی سینه، و دیگر اندام ها، اطلاعات باارزشی را در مورد عملکرد قلب در اختیار پزشک قرار می گیرد. الکترود هایی که به قفسه ی سینه، بازو و پای بیمار متصل می شوند، هیچ گونه عوارض جانبی برای بیمار ندارد، و به تعداد 12 الی 15 عدد می باشد، که به وسیله ی سیم به دستگار تست نوار قلب متصل شده اند.
گرفتن نوار قلب در منزل کرج
افرادی که در ناحیه ی قفسه ی سینه ی خود احساس درد دارند، و یا افرادی که تپش قلب شدید دارند، باید آزمایشاتی مانند نوار قلب در منزل یا اکو قلب در منزل را انجام دهند. توجه داشته باشید، که در صورتی که افراد نتوانند به راحتی نفس بکشند، یا در هنگام تنفس درد داشته باشند، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می کند. ممکن است، افراد به خاطر دلایل مختلف مانند بیماری کرونا، شلوغ بودن کلینیک ها یا بیمارستان ها، ترافیک، زندگی شهری و… ترجیح می دهند، از خدمات نوار قلب در منزل یا اکو قلب در منزل استفاده کنند.
نوار قلب می تواند تمامی فعالیت های الکتریکی و مکانیکی قلب را ثبت کند، که این کار تنها در چند دقیقه انجام می شود. در هنگام گرفتن نوار قلب در منزل فرد باید به صورت طاق باز قرار بگیرد، و الکترودها در ناحیه سینه و انتهای پاها وصل گردد، ولی برای گرفتن اکو قلب در منزل فرد باید به پشت یا پهلو بخوابد سپس از وسیله ایی خاص استفاده می کنند، تا بتوانند دریچه ها، دیواره های قلبی و همچنین ابتدای سرخرگ ها را مشاهده کنند. هم چنین برای گرفتن آزمایش اکو قلب در منزل از ژل مخصوصی نیز استفاده خواهند کرد.
چه افرادی می توانند از خدمات نوار قلب در منزل استفاده کنند؟
- افرادی که در قفسه ی سینه خود احساس درد شدید داشته باشند.
- افرادی که تپش قلب شدید دارند.
- افرادی که در ناحیه قلب احساس درد داشته باشند.
- افرادی که نمی توانند به راحتی نتوانید نفس بکشند، و هنگام تنفس درد داشته و تنگی نفس داشته باشند.
مرکز پزشکی سلامت نوین ارائه دهنده ی خدماتی دیگری اعم از فیزیوتراپی در منزل، سونوگرافی در منزل، کار درمانی در منزل، رادیولوژی در منزل، تزریقات در منزل، نوار قلب در منزل و... می باشد.
مراحل آماده شدن بیمار برای انجام تست نوار قلب در منزل
- اتاقی را که برای انجام تست در منزل در نظر می گیرید. اتاق مد نظر حتماً باید دارای نور مناسب باشد.
- در اتاق تخت مناسبی را قرار داده، و برای انجام تست نوار قلب روی آن آماده کنید.
- قبل از انجام تست به هیجچ عنوان فعالیت فیزیکی سنگینی را انجام ندهید، تا ضربان قلبی شما را تحت تاثیر قرار ندهد.
- اطرافیان بیمار لازم است، که محیطی آرامش بخش و دور از استرس را برای بیمار فراهم کنند.
- از خوردن غذاهای سنگین قبل از حضور پزشک در منزل جلوگیری کنید.
- در آقایان تراشیدن موی سینه ضروری است.
- با حضور پزشک، به آرامی روی تخت دراز کشیده، و برای متصل کردن الکترودهای فلزی با وی همکاری های لازم را انجام دهید.
مزایای انجام نوار قلب در منزل
-
نبود استرس و ناآرامی در محیط داخل خانه
بیماری که برای انجام تست نوار قلب آماده می شود، باید از وجود هر گونه استرس در خود جلوگیری کند، تا نتیجه ی تست به درستی و در شرایطی دریافت شود، که فرد در حالت عادی قرار دارد. انجام تست در منزل می تواند محیط آرامش بخش تری برای فرد فراهم کند، تا این که بخواهد در مراکز درمانی تست را انجام دهد.
-
کاهش زحمت و هزینه ی رفت و آمد به بیمارستان
قطعاً رفتن به مراکز درمانی و بیمارستان برای بیمار و خانواده ی او سخت و دشوار باشد، و تا رسیدن به بیمارستان ممکن است، به قلب بیمار استرس زیادی وارد شود. انجام تست در خانه، هزینه های رفت و آمد به مراکز درمانی را نیز صفر خواهد کرد.
-
صرفه جویی در وقت انجام معاینه و تست
حضور در بیمارستان با در نظر گرفتن مسیر رفت و آمد و شلوغی های بین منزل و مرکز درمانی و در کنار آن صف های طولانی انتظار قطعاً وقت زیادی را از شما تلف خواهد کرد. به همین خاطر با انجام نوار قلب در منزل دیگر این گونه اتلاف وقت ها را نخواهید داشت.
-
عدم نیاز به رزرو نوبت
اگر در مراکز درمانی بیمار نوبت را از قبل رزرو نکرده باشد، باید در فرصت دیگر و با تعیین وقت قبلی به پزشک مراجعه کند. انجام نوار قلب در منزل، نیاز به دریافت نوبت قبل از انجام ندارد، و بیمار در هر زمانی که بخواهد می تواند معاینات قلبی خود را در خانه انجام داده، و نتیجه را همان جا دریافت کند.
-
تشخیص زود هنگام بیماری های قلبی
زمانی که ناهنجاری هایی در عملکرد قلب خود مشاهده کردید، با انجام تست نوار قلب در منزل می توانید بیماری های قلبی خود را پیش از حادتر شدن تشخیص داده، و برای درمان آن اقدام کنید.
-
امکان حضور دیگر اعضای خانواده در کنار بیمار
انجام تست نوار قلب در منزل می تواند با حضور یکی از اعضای نزدیک در خانواده انجام شود. و بودن در کنار دیگر اعضای خانواده باعث می شود، تا بیمار و خانواده ی او به توصیه هایی که از طرف پزشک گفته می شود، دقیق تر عمل کنند.
-
کاهش حملات قلبی در بیماران
بیمارانی که دچار عارضه ی قلبی شده اند، اگر در ترافیک گیر کنند، و در رسیدن به مراکز درمانی تأخیر شده باشند، ممکن است، بیمار دچار حملات قلبی غیر قابل جبرانی شوند، که امکان درمان برای آن ها وجود نداشته باشد. به همین خاطر با حضور پزشک قلب برای انجام تست نوار قلب در منزل باعث می شود، تا فرد سلامت قلب خود را تا رسیدن پزشک به منزل وی حفظ کرده، و به دور از هر گونه شلوغی، تست نوار قلب خود را در منزل انجام دهد.
چه زمانی لازم است، تست نوار قلب در منزل انجام شود؟
نوار قلب و انجام تست آن جهت بررسی وضعیت کلی عملکرد قلب در موقعیت های مختلف، دارای کاربرد بسیاری است، ولی آن چه که در این جا اهمیت پیدا می کند، انجام به موقع این تست می باشد. معمولاً به بیمارانی که بخواهند عمل قلب باز را انجام دهند، توصیه می شود، تا قبل از انجام آن برای این که نحوه ی عملکرد دارویی را بر روی قلب بیمار تشخیص دهند، تست نوار قلب را انجام دهد.
هم چنین بیماری هایی که احتیاج به انجام تست نوار قلب در منزل دارند، عبارتند از:
- در بیماری های ریوی جهت تشخیص نحوه ی عملکرد ریه های فرد در نفس کشیدن بیمار
- در سکته های مغزی
- در برخی مسمومیت های دارویی برای این که از آسیب نرساندن دارو به دیگر قسمت های بدن مانند قلب مطمئن شوند، از فرد مسموم تست نوار قلب می گیرند.
- برای نشان دادن تنگ یا مسموم شدن سرخرگ های کرونر
- هنگام افزایش فشار خون جهت بررسی فشار آمده به قلب بیمار
- زمانی که فرد تپش قلب شدید داشته باشد.
- هم چنین زمانی که فرد نتواند به راحتی نفس بکشد، و هنگام دم و بازدم احساس درد در قلب خود داشته باشد.
- درد در ناحیه ی قفسه ی سینه و قلب
تفاوت اکوی قلب و نوار قلب
بسیاری از افراد ممکن است، پیش از این که هر کدام از این دو تست را انجام داده باشند، در مورد نحوه ی انجام هر تست، کاربرد و تفاوت نوار قلب و اکو اطلاعات دقیقی نداشته باشند. هنگام گرفتن تست نوار قلب الکترودهایی به قفسهی سینه، پا و بازوی بیمار متصل می شود، که به وسیله ی سیم هایی به دستگاه تست نوار قلب متصل هستند. در نوار قلب فعالیت های فیزیکی و الکتریکی قلب را ثبت می کنند، و بر روی صفحه ای، نحوه ی ضربان قلب بیمار نمایش داده می شود. در انجام تست اکوی قلب به وسیله ی پروب و با استفاده از ژل، پروب بر روی قفسه ی سینه بیمار حرکت داده شده، و تصاویر زنده ای را از عملکرد قلب، دریچه های موجود در قلب، سرخرگ ها و دیواره های قلبی نشان می دهد.
نتیجه ای که از تست نوار قلب می توان دریافت کرد، برای مشخص شدن عملکرد کلی قلب، میزان تاثیر داروهای مختلف بر روی قلب و شرایط قلب، در قبل و بعد از عمل جراحی قابل استفاده است، ولی در اکوی قلبی نتیجه ای که به دست پزشک می رسد، نقص های قلبی، مشکلات دریچه ها، اندازه ی قلب، ماهیچه های قلبی آسیب دیده، و قدرت پمپاژ کردن قلب می باشد.
بیماری های قابل تشخیص با اکو
- ضخامت دیواره های قلب
- قدرت پمپاژ قلب
- وجود لخته های خون در قلب
- تومور های قلبی
- مشکلات عروق خونی
- مشکلات دریچه های قلب از جمله دریچه آئورت
- بررسی نواقص قلبی مادرزادی
نتیجه دریافتی از تست نوار قلب در منزل
- می تواند نشان دهنده ی اختلالات الکترولیتی در بدن باشد.
- می تواند نواحی ای از قلب را که خون رسانی کافی ندارند، را نشان دهد.
- هم چنین می تواند حملات قلبی را که در گذشته برای بیمار رخ داده است، را تشخیص دهد.
- تعداد ضربان قلب در دقیقه و الگوی ضربان قلب با تست نوار قلب قابل تشحیص بوده، و در صورت نامنظم بودن درمان خواهد شد.
- ضخیم شدن عضلات دیوارهی قلب با تست نوار قلب قابل تشخیص است، که می تواند به خاطر افزایش فشار خون یا دیگر موارد در بدن باشد.
- تشخیص انواع نارسایی های قلبی و ارجاع بیمار در صورت نیاز به انجام تست اکو بعد از دریافت نتیجه ی تست نوار قلب صورت می گیرد.
برای تشخیص چه بیماری هایی از نوار قلب در منزل استفاده می شود؟
- تشخیص آریتمی یا بی نظمی در ضربان قلب.
- تشخیص مشکلات مربوط به دریچه های قلب.
- تشخیص سکته قلبی و دیگر شرایط اورژانسی.
- تشخیص نواقص و عیوب قلب.
- تشخیص و اطلاع از سوابق سکته قلبی.
- تشخیص بیماری های مرتبط با عروق کرونر قلب یا همان تشخیص رگ های تنگ شده، و یا مسدود شده قلب.
نکات مهم برای گرفتن نوار قلب در منزل
- بهتر است، که بیمار قبل از گرفتن نوار قلب تحرک و فعالیت شدید بدنی که می تواند باعث بالا رفتن ضربان قلب می شود، را نداشته باشد.
- توصیه می شود، که موهای زائد قسمت هایی که الکترود بر روی آن ها قرار می گیرد،از ته تراشیده شود.
- از مصرف غذاهای سنگین و پرچرب قبل از گرفتن نوار قلب پرهیز کنید، و سعی کنید، از غذای سالم و کم چرب استفاده کنید.
- قبل از گرفتن نوار قلب به فرد مربوطه در مورد داروهایی که بیمار مصرف می کند، صحبت کنید، تا اگر برای این کار خللی ایجاد می کند، به پزشک متخصص اطلاع دهید، و راه کار مناسبی از او دریافت کنید.
- برای حفظ حریم بیمار بهتر است، که نوار قلب در اتاق گرفته شود.
عوامل موثر در ابتلا به بیماری های قلبی
-
عدم تحرک
بی تحرکی می تواند حملات قلبی را افزایش دهد. با توجه به که نداشتن تحرک می تواند بر چربی، قند و فشار خون تأثیر مستقیم دارد، و می تواند زمینه ساز مشکلات جدی برای قلب باشد. به همین خاطر سعی کنید، فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.
-
زیاده روی در مصرف فست فود
با توجه به این که فست فودها حاوی مقادیر بالایی از چربی های اشباع و نمک هستند، گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد، و حتی می تواند باعث سرطان روده شود. پس تا جایی که می توانید مصرف گوشت قرمز را به حداقل برسانید، و بیشتر از میوه و سبزیجات تازه استفاده کنید.
افرادی که به مقدار فراوان از میوه و سبزیجات استفاده می کنند، 20% کمتر از دیگر افراد در معرض ابتلا به بیماری های قلبی قرار می گیرند.
-
استعمال دخانیات
سیگار کشیدن بسیار برای قلب بسیار مضر است، و می تواند باعث ایجاد لخته خونی و گرفتگی عروق شود.
-
مصرف بیش از حد نمک
مصرف بیش از حد نمک می تواند مهم ترین عامل سکته و بیماری های قلبی فشار خون بالا باشد. مصرف نمک در غذا و یا خوردن بیشتر از حد تنقلات نمکی در طولانی مدت باعث بروز مشکلات قلبی ناشی از فشار خون بالا می شود.
-
عدم توجه به درد
زمانی که هنگام دویدن، پیاده روی، بالا و پایین رفتن از پله درد و فشاری روی قفسه سینه احساس می کنید، حتماً این موضوع را پزشک در میان بگذارید، تا در صورت لزوم با تشخیص به موقع برای درمان اقدام کنید.
راهکارهای ویژه جهت مراقبت از قلب
-
ورزش کنید.
با توجه به این که تحرک بدنی بالا باعث تقویت قلب و سیستم گردش خون می شود. همچنین باعث بهبود نارسایی های خفیف قلبی، کنترل فشار خون، کاهش وزن و تناسب اندام، کاهش استرس و تنش های عصبی می شود. در صورت داشتن فعالیت مداوم بعد از مدت زمان کوتاهی به راحتی، بدون احساس خستگی و نفس تنگی می توانید مدت زمان فعالیت خود را افزایش دهید.
-
غذای سالم بخورید.
- داشتن یک رژیم غذایی سالم قطعاً تاثیر به سزایی در بهبود عملکرد قلب و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی دارد.
- مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید.
- صبحانه مفصل ولی سالم بخورید.
- غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس و انواع کنسرو ها را به حداقل برسانید.
- مواد غذایی که حاوی مقادیر زیادی شکر، نمک و چربی های مضر هستند، اعم از نوشابه های گازدار، چیپس و پفک، شیرینی و شکلات و … تا حد امکان کاهش دهید.
- برای کاهش کلسترول خون چربی های غیر اشباع را جایگزین چربی اشباع کنید.
- چربی غیر اشباع شامل انواع روغن مایع، روغن ماهی، روغن موجود در مغزهایی مثل گردو، تخم آفتابگردان و بادام زمینی می باشد.
-
مدیریت استرس
توجه داشته باشید، که استرس می تواند عملکرد بدن را به طور کلی مختل کند. بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی ریشه در استرس دارند. با توجه این که شرایط نامطلوب اجتماعی و شغلی زندگی بدون استرس تقریباً محال است، ولی کاهش آن غیر ممکن نیست. عواملی که باعث استرس و تنش های عصبی در شما می شوند، را شناسایی کنید، و با تلاش و تمرکز سعی در بهبود وضعیت موجود کنید.
در صورتی که به تنهایی نمی توانید ریشه مشکلات خود را شناسایی و حل کنید، حتماً از یک پزشک کمک بگیرید.
هزینه نوار قلب در منزل
گرفتن نوار قلب در منزل برای مشخص کردن ناراحتی های قلبی است. بهتر است، بدانید که تست نوار قلب در منزل به عنوان کم هزینه ترین آزمایش قلبی شناخته شده است، ولی میزان هزینه پرداختی با توجه به ساعت مراجعه، و منطقه ای که بیمار قرار دارد، متغیر می باشد. هم چنین هزینه هایی رفت و آمد و موارد دیگر در تعیین هزینه ی نوار قلب در منزل تاثیر نخواهد داشت.
هزینه اکو قلب در منزل
هزینه ی اکو قلب با توجه به تعداد دفعات مورد نیاز بیمار و نوع اکو که برای بیمار انجام می شود، مشخص می شود. علاوه بر آن هزینه پرداختی با توجه به نوع بیمه ای که بیمار دارد، متفاوت است. همچنین مواردی مانند اعزام پزشک متخصص می تواند در تعیین هزینه اکو قلب در منزل تأثیرگذار باشد.